In Pre-Tournament News

Birželio 29-30 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) Klaipėdos miesto širdyje, Teatro aikštėje, vyksiantis tarptautinis moterų paplūdimio turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“ sulaukė dar vienos šalies papildymo – į uostamiestį atvyks ir Rusijos atstovės.

Jau anksčiau skelbėme, kad savo dalyvavimą patvirtino komandos iš Izraelio, Austrijos, Ispanijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos ir Lietuvos.

„Iš pradžių buvo planuota, kad dalyvaus dvi Ukrainos poros, tačiau dėl asmeninių priežasčių jos nebegalėjo atvykti, tad įsiliejo rusių pora. Dabar nuo kiekvienos šalies dalyvaus po vieną porą”, – džiaugėsi vienas iš renginio organizatorių VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Jis teigė, kad pagal žaidėjų reitingus yra dėliojami pogrupiai ir artimiausiu metu bus paskelbtas išsamus turnyro tvarkaraštis.

„Tarp pajėgiausių komandų yra suomės ir ispanės. Suomijos komandą sudaro Niina Ahtiainen ir Riikka Lehtonen. Jos kartu žaidžia nuo 2018 metų pradžios, dalyvauja aukščiausio rango pasaulio taurės etapuose. Pavyzdžiui, suomės trijų žvaigždučių pasaulio taurės etape Tokijuje iškovojo penktąją vietą. Galinga yra ir Ispanijos komanda – Amaranta Fernández Navarro ir Angela Lobato. Jos kartu žaidžia nuo 2017 metų. Tarp geresnių pasiekimų – penkta vieta 2018 metų Europos čempionate, taip pat jos yra tarp „Top 10“ komandų įvairiuose pasaulio taurės etapuose“, – pasakojo organizatorius.

Tarp „Amber Cup – Kredito garantas“ turnyro favoričių priskiriama ir lietuvių pora – Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina.

Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė, tarp kurių – šios dvi tinklininkės bei Urtė Andriukaitytė ir Vytenė Vitkauskaitė tapo Kroatijoje pasibaigusio pirmojo Kontinentinės taurės pirmojo etapo E grupės nugalėtojomis ir pateko į antrąjį 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių atrankos etapą.

Lietuvos tinklininkės Kroatijoje 2:0 įveikė šeimininkes ir rumunes.

„Esame labai laimingos, nes jaučiamės kaip vienas kumštis, palaikome vienos kitas, jaudinamės vienos dėl kitų, o labiausiai džiaugiamės dėl to, kad pavyko įgyvendinti iškeltus tikslus. Didžiuojamės atstovaudamos savo šaliai. Visą savaitgalį turėjome labai gerą nuotaiką, už kurią dėkojame mūsų treneriui Tadui Donėlai. Jis mūsų varikliukas“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės narės.

Iš viso Kontinentinę taurę sudaro trys etapai. Antrasis etapas bus surengtas kitų metų gegužę, o finalinis etapas vyks 2020 metų birželį Nyderlanduose. Finalinio etapo nugalėjai iškovos šaliai vietą olimpinėse žaidynėse.

Prieš ketverius metus vykusiame Kontinentinės taurės turnyre Lietuvos moterų rinktinė buvo patekusios į finalinį etapą ir liko per žingsnį nuo kelialapio į olimpines žaidynes.

Į olimpines žaidynes Tokijuje (tiek vyrų, tiek moterų) 15 komandų pateks pagal FIVB reitingą, po vieną vietą bus skirta visų žemynų Kontinentinės taurės varžybų laimėtojams, dar viena vieta atiteks šių metų pasaulio čempionams, o du likę kelialapiai bus išdalinti papildomame atrankos turnyre. Vietas olimpiniame turnyre turi šeimininkų komandos.

Taigi, tikimasi, kad šios pergalės įkvėptos mūsų tinklininkės – I. Zobnina ir I. Dumbauskaitė klaipėdiečiams ir miesto svečiams surengs tikrą tinklinio šou. To ypač trokšta Klaipėdoje gimusi ir šiam miestui meilę jaučianti I. Dumbauskaitė.

„Pagaliau aukšto lygio tarptautinis tinklinio turnyras vyks ir Klaipėdoje. Tai kažkas nuostabaus. Pagaliau išsipildys viena iš mano svajonių. Gimtoji Klaipėda mano širdyje užima svarbią vietą“, – neslėpdama teigiamų emocijų sakė viena geriausių Lietuvos tinklininkių I. Dumbauskaitė.

Pačiame miesto centre, Teatro aikštėje, bus išpilta 150 kubinių metrų smėlio, įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams.

Pasak organizatorių, smėlį Klaipėdos centre bus pradėta pilti jau ketvirtadienio rytą.

Turnyro organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) ir Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubas. Pastarajam klubui vadovauja I. Dumbauskaitės tėtis A. Dumbauskas ir mama Inga Dumbauskienė.

Turnyro dalyvės varžysis ne tik dėl nugalėtojų taurės ir garbės, bet ir dėl prizinio fondo – 5000 eurų, kurį įsteigė pagrindinis rėmėjas – „Kredito garantas“.

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“, joje dalyvausiančias komandas, jų pasiekimus ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com.

Birželio 29-30 dienomis Klaipėdos centre, Teatro aikštėje, vyksiantis turnyras visiems žiūrovams bus nemokamas.

Tarptautinio moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ kovos Teatro aikštėje prasidės birželio 29 dieną (šeštadienį) nuo 9 val. ryto ir tęsis iki maždaug 22 val. Tądien vyks pogrupio dvikovos, galbūt, pirmasis atkrintamųjų etapas, o birželio 30 dieną (sekmadienį) – nuo 9 val. ryto – ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai.

Kova dėl nugalėtojų taurės planuojama tarp 16-18 val.

Start typing and press Enter to search