In Pre-Tournament News

„Anikė pati nebegali nueiti iki jūros, tad bent jau smėlį atvešime į jos aikštę ir sukursime vasarišką bei išties įsimintiną atmosferą“, – juokaudamas apie paskutinį birželio savaitgalį Klaipėdoje vyksiantį tarptautinį paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“ sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos miesto galva į Miesto rotušę buvo pasikvietęs šio iki šiol mūsų mieste neregėto renginio organizatorius – Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovus Andrių ir Ingą Dumbauskus bei Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) renginių organizatorių Darių Raišutį.

Klaipėdiečiams – nemokama šventė

„Organizatoriai mane plačiau supažindino su šio renginio sumanymais ir detalėmis. Manau, kad tai bus išties neeilinis ir tradiciniu tapsiantis renginys. Juk pačiame miesto centre, Teatro aikštėje, išpilti 150 kubinių metrų smėlio, įrengta tarptautinius standartus atitinkančią tinklinio aikštę su 400 vietų tribūnomis žiūrovams ir surengti tinklinio profesionalų kovas – nelengva užduotis. Juolab, kad į Klaipėdą, mano žiniomis, atvyks net 12 šalių itin pajėgios komandos. Laukia tikrų profesionalių dvikovos. Naudodamasis proga visus klaipėdiečius ir miesto svečius noriu pakviesti į šį žiūrovams nemokamą turnyrą. Raginu savo kalendoriuje raudonomis raidėmis pasižymėti birželio 29-30 dienas ir atvykti į Klaipėdos miesto širdį, Teatro aikštę. Net neabejoju, kad išvysite nesuvaidintų emocijų ir patys pasisemsime energijos bei patirsite džiugių akimirkų“, – teigė Klaipėdos meras.

Savo dalyvavimą turnyre jau patvirtino komandos iš Izraelio, Austrijos, Ispanijos, Čekijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Švedijos.
Nenuostabu, kad Klaipėdoje vyksiančiame turnyre dalyvaus ir viena labiausiai Lietuvoje žinoma tinklininkė klaipėdietė Ieva Dumbauskaitė. Ji Lietuvai atstovaus su savo treniruočių partnere Irina Zobina.

I. Dumbauskaitė tinklinio pasaulyje yra išties žinoma – Europos ir pasaulio jaunių čempionė, pasaulio taurės bronzos medalio laimėtoja, Europos čempionato zoninių turnyrų (EEVZA) nugalėtoja ir prizininkė, pirmojo istorijoje sniego tinklinio Europos čempionė, įvairių tarptautinių turnyrų nuolatinė dalyvė ir nugalėtoja.

„Džiaugiuosi, kad būtent Ieva su savo tėvais ėmėsi iniciatyvos, kad Klaipėdoje vyktų tokio lygio tinklinio turnyras. Tai garbė ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai. Tikimės, kad per pasaulį apskries žinia, kad Lietuvos pajūryje tinklinis – mėgstama ir gerbiama sporto šaka, o šio miesto žmonės išties moka žaisti tinklinį. Klaipėda turi tapti paplūdimio tinklinio sostine, juk čia užaugo viena iš Europos lyderių – Ieva Dumbauskaitė“, – neslėpdamas pasididžiavimo sakė V. Grubliauskas.

Jaunystėje mokėjo tinklinio triukus

Pasiteiravus, ar jau pačiam yra tekę žaisti tinklinį ir ką apskritai klaipėdiečiams reiškia ši sporto šaka, Klaipėdos meras nevyniojo žodžių į vatą: „Net neabejoju, kad kiekvienas tikras klaipėdietis rankose yra laikęs tinklinio kamuolį ir jį žaidęs paplūdimyje. Mano paauglystės laikais tinklinio aikštelių nebuvo daug, bet visi paplūdimyje paimdavome tinklinio kamuolį į rankas, mokėjome paduoti padavimus, smūgiuoti, blokuoti ir atmušti kamuolį. Iš tų laikų yra kilę daug smagių prisiminimų“, – nugrimzdęs į jaunystės laikus mąsliai kalbėjo V. Grubliauskas.

Jau anksčiau rašėme, kad turnyro dalyvės varžysis ne tik dėl nugalėtojų taurės ir garbės, bet ir dėl prizinio fondo – 5000 eurų, kurį įsteigė pagrindinis rėmėjas – „Kredito garantas“.

„Toks prizinis fondas atitinka vienos žvaigždutės pasaulio taurės etapo prizinį fondą“, – akcentavo vienas iš varžybų organizatorių Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas A. Dumbauskas.

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“, joje dalyvausiančias komandas, jų pasiekimus ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com.

Birželio 29-30 dienomis Klaipėdos centre, Teatro aikštėje, vyksiantis turnyras visiems žiūrovams bus nemokamas. Tarptautinio moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ kovos Teatro aikštėje prasidės birželio 29 dieną (šeštadienį) nuo 9 val. ryto ir tęsis iki maždaug 22 val.

Tądien vyks pogrupio dvikovos, galbūt, pirmasis atkrintamųjų etapas, o birželio 30 dieną (sekmadienį) – nuo 9 val. ryto – ketvirtfinaliai, pusfinaliai ir finalai.

„Norime, kad finalai vyktų sekmadienį apie 16-18 val. Toks laikas būtų patogus žiūrovams. Bandysime atitinkamai dėliotis tvarkaraštį“, – pasakojo A. Dumbauskas.

Start typing and press Enter to search