In Tournament News

Klaipėdos miesto širdyje, Teatro aikštėje, dvi dienas vykusio tarptautinio 12 šalių moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ nugalėtojomis tapo sesės iš Ukrainos – Inna ir Iryna Makhno.

Jos per abi dienas nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir galiausiai finale rezultatu 2-0 (24:22, 21:15) nugalėjo atstoves iš Austrijos – Evą Freiberger ir Patricią Teufl.
Trečiąją vietą iškovojo ispanės Fernandez Navarro Amaranta ir Angela Lobato, kurios taip pat 2-0 (21:13, 21:12) įveikė Čekijos atstoves – Marie-Sarą Stochlovą ir Miroslavą Duranovą.

Norinčiųjų nusifotografuoti – eilės

Nugalėtojas ir sportininkes apdovanojo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, renginio organizatoriai – VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) renginių organizatorius Darius Raišutis ir vienas iš pagrindinių turnyro rėmėjų “Kredito garantas” vadovas Jonas Butkus.

Geriausioms tinklininkėms atiteko 5 000 eurų piniginis prizas, kurį būtent įsteigė „Kredito garantas“.

Turnyro nugalėtojas ukrainietės po pergalės sakė: „Esame labai laimingos. Tai puikus turnyras. Dvi dienas mėgavomės puikia švente. Džiugu, kad laimėjome. Nuo to šventė tapo tik dar geresne.“

Sesės iš Ukrainos – Inna ir Iryna Makhnopo pergalės laistė šampano purslus ir akivaizdžiai liejo džiaugsmo emocijas. Ir po apdovanojimų ceremonijos ukrainietės išties sulaukė daug dėmesio – buriavosi ilgos eilės tinklinio sirgalių ir šiaip sportui neabejingų žmonių, kurie su nugalėtojomis norėjo nusifotografuoti.

„Įspūdžiai – patys geriausi. Norisi, kad šie atsiminimai būtų įamžinti ir liktų ilgam. Šis turnyras pakerėjo mūsų širdis“, – po turnyro panašių klaipėdiečių atsiliepimų buvo išties daug.

Lietuvės nukeliavo iki ketvirtfinalio

Daugelis apgailestavo, kad lietuvaitėms šįkart nepavyko pakilti ant prizininkių pakylos laiptelio.

Jau rašėme, kad būtent Čekijos pora ketvirtfinalyje iš šio turnyro eliminavo Lietuvos tinklininkes Ieva Dumbauskaitę ir Irina Zobniną. Lietuvaitės ketvirtfinalyje pralaimėjo 0-2 (10:21 ir 19:21).

„Prastai žaidėme: aš negalėjau paduoti, Irina – priimti, prastai gynėmės… Aš tai tikrai nusivylusi. Buvo tarsi juoda diena. Be to, vėjas mums nėra pats didžiausias pagalbininkas. Jis pūtė ir vakar, bet šiandien – dar labiau. Bet nesinori nieko kaltinti ir teisintis, pačios prastai žaidėme ir esame pačios kaltos“, – kalbėjo klaipėdietė I. Dumbauskaitė.

Ją papildė I. Zobina: „Visai nieko nesigavo, bandėme, būna dienų: kaip neišeina, taip neišeina ir nieko negali padaryti“, – akcentavo ji.

Turnyras turėtų tapti tradiciniu

Visgi, Ieva rado ir teigiamų dalykų.

„Lietuvos tinklinio sirgaliai – nuostabūs. Net per grupės varžybas buvo sausakimšos tribūnos. Mums dažnai tenka dalyvauti įvairiose varžybose ir tiek sirgalių būna labai labai retai – galbūt tik per finalo kovas. Sirgaliai maloniai nustebino. Jie nuostabūs“, – kalbėjo I. Dumbauskaitė.

– Tuo stebėjosi ir švedės, ir austrės, ir kitų šalių atstovės. Man rašė žinutes, dėkojo už nuostabų turnyrą, teigė, kad atmosfera – nepakartojama. Buvo apgailestaujančiųjų, kad turnyras vyksta tik dvi dienas, nes tokioje atmosferoje žaisti – vienas malonumas. Juk mes tam ir treniruojamės, kad galėtume tokiomis sąlygomis pažaisti, kas yra absoliučiai fantastiška. Aš ne kartą esu sakiusi, kad Lietuvos sirgaliai yra fantastiški, jie palaiko net tada, kai nesiseka. Juk mus pirmąjį setą čekės sudaužė kaip obuolius, bet antrąjį setą mus dar labiau palaikė. Esu jiems labai labai dėkinga. Tai nuostabu“, – dėkingumą sirgaliams išreiškė viena geriausių Lietuvos tinklininkių I. Dumbauskaitė.

Priminsime, kad lietuvaitės A grupėje užėmė pirmąją vietą.

I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina grupės varžybose rezultatu 0-2 (17:21 ir 18:21) nusileido Izraelio atstovėms – Sofiai Starikovai ir Anitai Dave, tačiau antroje dvikovoje itin gausiai ir audringai palaikomos savų sirgalių lietuvaitės pademonstravo puikų kovotojų charakterį – sugebėjo baltaruses nukauti 2-0 (38:36 ir 21:12).

„Renginys puikiai pavyko – žiūrovų buvo išties daug, net į tribūnas netilpo visi norintys. Sulaukėme daug gražių atsiliepimų ir raginimų šį turnyrą organizauoti ir kitąmet bei tai padaryti gražiai kasmetine tradicija. Tai buvo pirmas blynas, tačiau matome, kad jis neprisvilo. Nurimus aistroms, susitiksime, kalbėsimės ir spręsime, kaip šį turnyrą padaryti dar geresniu ir patrauklesnių. Jau galvose turime daug naujų idėjų, matome, ką reikia patobulinti, planuose yra įrengti ir daugiau tribūnų žiūrovams“, – kalbėjo renginio organizatoriai VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas A. Dumbauskas ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) renginių organizatorius D. Raišutis.

Olimpinis čempionas įteikė dviratį

Daug užkulisinio darbo atliko viena tituluočiausių savo kartos tinklininkių Europos ir pasaulio jaunimo čempionė klaipėdietė Ieva Dumbauskaitė. Ji pati skambino užsienio šalių komandoms ir jas kvietė į šį turnyrą. Būtent savo gerų ryšių dėka pavyko į Klaipėdą pakviesti išties aukšto lygio tinklinio komandas.

Per apdovanojimų ceremoniją Seulo olimpinių žaidynių nugalėtojas Mindaugas Umaras, kurį treniravo nusipelnęs ir legendinis dviračių treneris Narsutis Dumbauskas, įteikė Ievai Dumbauskaitei dovanų dviratį. Tai buvo savotiška padėka už tokį puikiai organizuotą ir klaipėdiečių dėmesio itin gausiai sulaukusį paplūdimio tinklinio turnyrą. Įdomu pastebėti, kad vienas iš šio renginio organizatorių yra Ievos tėtis – VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas, o legenfinis dviračių treneris Narsutis Dumbauskas yra Ievos senelis.

Taigi, tai itin sportiška ir būtent Klaipėdos sportui išties daug nusipelniusi šeima.

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“, joje dalyvavusias komandas, visus rezultatus ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com.

Sulaukta daug teigiamų atsiliepimų

„Fantastiškas turnyras, nuostabi atmosfera. Klaipėdai reikia daugiau panašių renginių. Tai išties puošia mūsų miestą ir suteikia daug džiugių emocijų. Nuostabiai praleidome laiką“, – sakė renginyje sutikti žinomi klaipėdiečiai, tarp kurių Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkaiskas, Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas, daugkartinis Europos veteranų krepšinio prizininkas Algimantas Žičkus, Klaipėdos sporto bazių valdymo centro vadovas Marius Junokas, Klaipėdos sporto istorijos metraštininkas Algirdas Plungė, ilgametis „Lietuvos ryto“ žurnalistas Gediminas Pilaitis ir daugelis kitų.

„Džiaugiuosi ir palaikau puikias iniciatyvas, kad sportas mūsų mieste taptų dar labiau matomas ir jaučiamas“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

Šis renginys įrodo, kad klaipėdiečiai mielai renkasi sporto renginius miesto centre – 400 vietų tribūnos buvo sausakimšos, be to, dar daugiau žmonių lietuvaičių pasirodymą stebėjo ir atsistoję ne tribūnose.

Start typing and press Enter to search