In Tournament News

Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina nepateko į tarptautinio 12 šalių moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ pusfinalį ir baigė kovas šiame turnyre. Lietuvaitės ketvirtfinalyje Klaipėdos miesto širdyje, Teatro aikštėje, sekmadienį rezultatu 0-2 neatsilaikė prieš Čekijos tinklininkes – Marie-Sarą Stochlovą ir Miroslavą Duranovą.

Pirmasis setas lietuvaitėms klostėsi prastai – pralaimėta 10:21, o antrajame sete kova jau vyko taškas į tašką ir lietuvaitės pralaimėjo tik po nervų kovos pačioje susitikimo pabaigoje – 19:21.

„Prastai žaidėme: aš negalėjau paduoti, Irina – priimti, prastai gynėmės… Aš tai tikrai nusivylusi. Buvo tarsi juoda diena. Be to, vėjas mums nėra pats didžiausias pagalbininkas. Jis pūtė ir vakar, bet šiandien – dar labiau. Bet nesinori nieko kaltinti ir teisintis, pačios prastai žaidėme ir esame pačios kaltos“, – kalbėjo klaipėdietė I. Dumbauskaitė.

Ją papildė I. Zobina: „Visai nieko nesigavo, bandėme, būna dienų: kaip neišeina, taip neišeina ir nieko negali padaryti“, – akcentavo ji.

Visgi, Ieva rado ir teigiamų dalykų.

„Lietuvos tinklinio sirgaliai – nuostabūs. Net per grupės varžybas buvo sausakimšos tribūnos. Mums dažnai tenka dalyvauti įvairiose varžybose ir tiek sirgalių būna labai labai retai – galbūt tik per finalo kovas. Sirgaliai maloniai nustebino. Jie nuostabūs“, – kalbėjo I. Dumbauskaitė.

– Tuo stebėjosi ir švedės, ir austrės, ir kitų šalių atstovės. Man rašė žinutes, dėkojo už nuostabų turnyrą, teigė, kad atmosfera – nepakartojama. Buvo apgailestaujančiųjų, kad turnyras vyksta tik dvi dienas, nes tokioje atmosferoje žaisti – vienas malonumas. Juk mes tam ir treniruojamės, kad galėtume tokiomis sąlygomis pažaisti, kas yra absoliučiai fantastiška. Aš ne kartą esu sakiusi, kad Lietuvos sirgaliai yra fantastiški, jie palaiko net tada, kai nesiseka. Juk mus pirmąjį setą čekės sudaužė kaip obuolius, bet antrąjį setą mus dar labiau palaikė. Esu jiems labai labai dėkinga. Tai nuostabu“, – dėkingumą sirgaliams išreiškė viena geriausių Lietuvos tinklininkių I. Dumbauskaitė.

Priminsime, kad lietuvaitės A grupėje užėmė pirmąją vietą, o čekės B grupėje liko antros.

Priminsime, kad I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina grupės varžybose rezultatu 0-2 (17:21 ir 18:21) nusileido Izraelio atstovėms – Sofiai Starikovai ir Anitai Dave, tačiau antroje dvikovoje itin gausiai ir audringai palaikomos savų sirgalių lietuvaitės pademonstravo puikų kovotojų charakterį – sugebėjo baltaruses nukauti 2-0 (38:36 ir 21:12).

Čekijos rinktinė grupės varžybose taip pat iškovojo vieną pergalę ir patyrė vieną pralaimėjimą. Jos rezultatu 2-0 (25:23 ir 21:17) po gana atkaklios kovos nugalėjo latves Ozoliną ir Paeglę, tačiau 0-2 (9:21 ir 17:21) turėjo pripažinti suomių Lehtonen ir Ahtiainen pranašumą.

Ketvirtfinalio rezultatai ir pusfinalio poros

Kovas ketvirtfinalyje baigė suomės, kurios 0-2 (18:21, 19:21) nusileido ispanėms, iš turnyro iškrito ir baltarusės, 0-2 (12:21, 18:21) nusileidusios ukrainietėms ir rusės, kurios ketvirtfinalyje taip pat 0-2 (20:22, 16:21) pralaimėjo austrėms.

Taigi, kovas dėl „Amber Cup – Kredito garantas“ įsteigto 5 000 eurų piniginio prizo pusfinalyje tęsia 4 šalių komados: ukrainietės dabar kaunasi su ispanėmis ir nuo 14.30 val. į kovą stos čekės ir austrės.

Visus rezultatus galite pamatyti čia: https://beachvolleyambercup.com/schedule-results/

Paplūdimio tinklinio turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“ yra išskirtinis ne tik tuo, kad pirmą kartą istorijoje Klaipėdos centre išpilta net 150 kubinių metrų smėlio, įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams, bet ir itin aukšto lygio komandomis.

Šio turnyro tiesioginę transliaciją galima stebėti ir internetu: https://youtu.be/fvk80HLIVQI

„Šis renginys visiems žiūrovams yra nemokamas, tad, naudodamasis proga, noriu pakviesti klaipėdiečius ir miesto svečius pasigrožėti aukšto lygio tinklinio kovomis. Geriau vieną kartą išvysti visą tą vaizdą savo akimis iš arti, nei daugybę kartų stebėti per televizijos ekranus“, – pabrėžė vienas iš renginio organizatorių VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Kova dėl pirmosios vietos planuojama sekmadienį apie 16.30 val.

Turnyro organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) ir VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubas.

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“, joje dalyvausiančias komandas, jų pasiekimus, susitikimų laiką ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com.

Start typing and press Enter to search