In Tournament News

Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina prasibrovė į 12 šalių tarptautinio moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ ketvirtfinalį. Lietuvaitės A grupėje užėmė pirmąją vietą ir šiandien vėlai vakare po burtų traukimo ceremonijos sužinos savo sekmadienio ketvirtfinalio varžoves. Jomis bus viena iš B, C arba D grupės antrąją vietą užėmusi komanda.

Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina prasibrovė į 12 šalių tarptautinio moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ ketvirtfinalį. Lietuvaitės A grupėje užėmė pirmąją vietą ir šiandien vėlai vakare po burtų traukimo ceremonijos sužinos savo sekmadienio ketvirtfinalio varžoves. Jomis bus viena iš B, C arba D grupės antrąją vietą užėmusi komanda.

Klaipėdos miesto širdyje, Teatro aikštėje, tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“ I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina pradėjo ne taip, kaip norėjo – rezultatu 2-0 (17:21 ir 18:21) nusileido Izraelio atstovėms – Sofiai Starikovai ir Anitai Dave.

Pastaroji Izraelio pora prieš šias rungtynes rezultatu 0:2 (16:21, 15:21) nusileido kitai A grupės komandai iš Baltarusijos – Viktoryiai Siakretavai ir Lizavetai Chabai.

Taigi, mūsiškėms nebebuvo kur trauktis – jos privalėjo žūtbūt nugalėti baltaruses, kitaip turnyras Ievai ir Irinai būtų pasibaigęs anksčiau laiko. Lietuvaitės itin gausiai ir audringai palaikomos savų sirgalių pademonstravo puikų kovotojų charakterį – sugebėjo baltaruses nukaiti 2-0 (38:36 ir 21:12).

Pirmasis setas buvo tarsi atkaklumo ir kovingumo pavyzdys – nė viena ekipa nenorėjo nusileisti, tad kova taškas į tašką truko labai ilgai (jei rezultatas būna 20:20, tada reikia 2 taškų skirtumo) ir dvikova baigėsi įspūdingu rezultatu 38:36.

Ši dvikova žiūrovams kėlė itin daug emocijų, tiesa, patampė ir lietuvaičių nervus, tačiau nuo to sirgaliai tik dar labiau įsiaudrino ir atsistoję iš savo vietų palaikė saviškes. Tai davė saldžių vaisių – po nervingos pirmosios pergalės, I. Dumbauskaitė ir I. Zobina antrąjį setą kovėsi lyg ant bangos ir jau išplėšė užtikrintą pergalę – 21:12.

Toks rezultatas lietuvaitėms lėmė pirmąją vietą A grupėje ir sąlyginai silpnesnį varžovą (susitiks su kitoje grupėje antrąją vietą užėmusia komanda) sekmadienį ketvirtfinalyje. Baltarusės grupėje liko antros ir tęs kovą šiame turnyre, o Izraelio ekipai teko atsisveikinti su šiuo turnyru, kadangi pagal taškų santykį grupėje liko trečios.

„Dabar jau jaučiamės fantastškai – atidavėme daug jėgų, bet padarėme viską, kas priklauso nuo mūsų, kad užimtume pirmąją vietą. Šaunu esame laimingos. Patekome į „Top 8“, pirmąjį savo planą įgyvendinome, tad įtamp šiek tiek atslūgo. Dabar lauksime burtų ceremonijos, kad sužinotume su kuo teks kautis ketvirtfinalyje. Norėtųsi žengti toliau, o kaip pasiseks – matysime sekmadienį“, – neslėpdamos geros nuotaikos kalbėjo I. Dumbauskaitė ir I. Zobnina.

Jos neslėpė, kad po pirmojo šios dienos susitikimo su Izraelio atstovėmis, buvo nusivylusios.

„Aš po to pralaimėjimo labai liūdėjai, net priėjau prie organizatorių ir pasakiau: „Atsiprašau“, – sakė Ieva.

Jai antrino Irina: „Aš tai parėjau į viešbutį ir mečiau iš pykčio į sieną šlepetes bei sau pasakiau: “Daugiau taip prastai žaisti nebegaliu“. Džiugu, kad reabilitavomės ir antroje dvikovoje parodėme kovingumą ir tikrąjį savo veidą“, – džiaugsmingai kalbėjo I. Zobnina.

I. Dumbauskaitė liko sužavėta savo gimtosios Klaipėdos tinklinio sirgalių palaikymu.

„Pirmojo seto su baltarusėmis pergalę iškovojome būtent žiūrovų dėka. Jie buvo fantastiški ir mus įkvėpė, suteikė papildomų jėgų. Toks jausmas, kad jie atėjo į varžybas, atsinešė savo širdis ir atidavė mums. Labai jiems ačiū“, – akcentavo I. Dumbauskaitė.

Kituose pogrupiuose kovos dar tęsiasi.

Rezultatai ir Transliacijos

Visus rezultatus galite pamatyti čia: https://beachvolleyambercup.com/schedule-results/

Paplūdimio tinklinio turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“ yra išskirtinis ne tik tuo, kad pirmą kartą istorijoje miesto centre išpilta net 150 kubinių metrų smėlio, įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams, bet ir itin aukšto lygio komandomis.

Šiame turnyre iš viso varžosi 12 šalių – Izraelio, Austrijos, Ispanijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos ir Lietuvos atstovės.

Šio turnyro tiesioginę transliaciją galima stebėti ir internetu: https://youtu.be/fvk80HLIVQI

„Šis renginys visiems žiūrovams yra nemokamas, tad, naudodamasis proga, noriu pakviesti klaipėdiečius ir miesto svečius pasigrožėti aukšto lygio tinklinio kovomis. Geriau vieną kartą išvysti visą tą vaizdą savo akimis iš arti, nei daugybę kartų stebėti per televizijos ekranus“, – pabrėžė vienas iš renginio organizatorių VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Turnyro dalyvės varžosi ne tik dėl nugalėtojų taurės ir garbės, bet ir dėl prizinio fondo – 5000 eurų, kurį įsteigė „Kredito garantas“.

Šeštadienį turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“ kovos tęsis iki maždaug 20:30 val.

Sekmadienį vyks 8 susitikimai – 4 ketvirtfinaliai, 2 pusfinaliai, kova dėl trečiosios vietos ir finalas.

Kova dėl pirmosios vietos planuojama sekmadienį apie 16.30 val.

Turnyro organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla (LAM) ir VšĮ „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubas.

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą „Amber Cup – Kredito garantas“, joje dalyvausiančias komandas, jų pasiekimus, susitikimų laiką ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com.

Čia yra sudėliotos ir visos pogrupių dalyvės. Po kiekvienų dvikovų čia yra įkeliami ir rezultatai.

„Fantastiškas turnyras, nuostabi atmosfera. Klaipėdai reikia daugiau panašių renginių. Tai išties puošia mūsų miestą ir suteikia daug džiugių emocijų. Nuostabiai praleidome laiką“, – sakė renginyje sutikti žinomi klaipėdiečiai, tarp kurių Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkaiskas, Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas, daugkartinis Europos veteranų krepšinio prizininkas Algimantas Žičkus, Klaipėdos sporto bazių valdymo centro vadovas Marius Junokas ir daugelis kitų.

Start typing and press Enter to search