In Pre-Tournament News

Klaipėdos Teatro aikštė virsta paplūdimio tinklinio arena – į miesto centrą ketvirtadienį atvežta 9 sunkvežimiai smėlio, o penktadienį bus pradėtos montuoti 400 vietų tribūnomis žiūrovams. Viso to priežastis – šeštadienį ir sekmadienį Klaipėdos miesto širdyje vyksiantis iki tol neregėtas renginys – tarptautinis moterų paplūdimio tinklinio turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“.

„Iš viso išpilta apie 150 kubinių metrų karjere iškasto smėlio. Iki penktadienio vakaro bus galutinai įrengta tarptautinius standartus atitinkanti tinklinio aikštė su 400 vietų tribūnomis žiūrovams. Laukia smagus renginys“, – džiaugėsi vienas iš renginio organizatorių VšĮ “Klaipėdos pliažo tinklinio” klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Į Klaipėdą atvyks 12 šalių: Izraelio, Austrijos, Ispanijos, Čekijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Švedijos ir Lietuvos tinklininkės.

„Komandos pagal reitingo taškus suskirstytos į keturis pogrupius po tris. Potencialios turnyro lyderės pirmąją varžybų dieną, šeštadienį nesusitiks, kadangi žais skirtinguose pogrupiuose. Tarp lyderių pagal reitingo taškus yra priskiriamos lietuvės (A pogrupis), suomės (B), ukrainietės (C) ir ispanės (D). Tačiau yra daug apylygių komandų ir scenarijus gali būti labai įvairus. Pavyzdžiui, gana pajėgi yra Šveicarijos komanda, tačiau ji pastaruoju metu mažai žaidė tarptautiniuose reitinginiuose turnyruose ir nesusirinko taškų. Manau, kad intrigų bus ir nuo to žiūrovams bus tik įdomiau. Pabrėžiu, kad šis renginys visiems žiūrovams yra nemokamas, tad, naudodamasis proga, noriu pakviesti klaipėdiečius ir miesto svečius pasigrožėti aukšto lygio tinklinio kovomis. Geriau vieną kartą išvysti visą tą vaizdą savo akimis iš arti, nei daugybę kartų stebėti per televizijos ekranus“, – pabrėžė A. Dumbauskas.

Šeštadienį ir sekmadienį turnyro kovos prasidės nuo 10 val. ir tęsis iki vėlyvo vakaro.

Šeštadienį iš viso vyks 12 susitikimų, sekmadienį – 8. Finalas sekmadienį planuojamas – apie 16.30 val.

Pirmąją turnyro dieną vyks grupės kovos, iš kiekvienos grupės į ketvirtfinalius pateks po 2 komandas ir tada bus traukiami burtai. Pirmąsias vietas grupėse iškovojusios komandos susitiks su kitos grupės antrosiomis komandomis.

“Anksčiau buvo svarstyta, kad dalį mačų gali tekti nukelti į paplūdimį, tačiau sudėliojome tvarkaraštį taip, kad visos dvikovos būtų žaidžiamos Teatro aikštėje. Išsiteksime į laiką. Kita vertus, pastarosios dienos žadamos gana vėjuotos, tad paplūdimyje žaisti būtų sudėtinga, o Teatro aikštėje vėją užstos Dramos teatras ir kiti aplinkiniai pastatai. Viskas mums lyg ir idealiai tinka. Pasiruošimas vyksta pagal planą”, – džiaugėsi A. Dumbauskas.

Lietuvai šiame turnyre atstovaus Ieva Dumbauskaitė ir Irina Zobnina.

„Pagaliau aukšto lygio tarptautinis tinklinio turnyras vyks ir Klaipėdoje. Tai kažkas nuostabaus. Pagaliau išsipildys viena iš mano svajonių. Gimtoji Klaipėda mano širdyje užima svarbią vietą“, – neslėpdama teigiamų emocijų sakė viena geriausių Lietuvos tinklininkių klaipėdietė Ieva Dumbauskaitė.

Turnyro dalyvės varžysis ne tik dėl nugalėtojų taurės ir garbės, bet ir dėl prizinio fondo – 5000 eurų, kurį įsteigė „Kredito garantas“.

“Toks prizinis fondas atitinka vienos žvaigždutės pasaulio taurės etapo prizinį fondą”, – ne kartą akcentavo A. Dumbauskas.

Daugiau informacijos apie tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą “Amber Cup – Kredito garantas”, joje dalyvausiančias komandas, jų pasiekimus ir kitą aktualią informaciją galima rasti oficialiame šio turnyro interneto puslapyje www.beachvolleyambercup.com. Čia yra sudėliotos ir visos pogrupių dalyvės.
Penktadienį 13 val. Teatro aikštėje yra planuojama spaudos konferencija, kurios metu pasisakys viena tituluočiausių Lietuvos tinklininkių klaipėdietė I. Dumbauskaitė, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir renginio organizatoriai – Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovai Andrius ir Ingą Dumbauskai bei Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos (LAM) renginių organizatorius Darius Raišutis.

Start typing and press Enter to search